Ben jij de nieuwe kaderapotheker in onze regio?

1-2-2024

Scherm­afbeelding 2024 02 01 om 12.09.59

“Door het opleiden van zowel de nieuwste generatie jonge openbaar apothekers als ervaren openbaar apothekers tot kaderapothekers is het instituut leidend in hoe de openbare farmacie er in de toekomst uit komt te zien”, aldus dr. Harm Geers, directeur van het Charlotte Jacobs Instituut. “Wij leiden professionals op, die met trots dit prachtige vak uitdragen en flexibel kunnen omgaan met wat de zorg van hen vraagt.”

Nieuw cohort opleiding tot kaderapotheker start in juni 2024

Het eerstvolgende cohort voor de tweejarige opleiding tot kaderapotheker start op 25 juni 2024. Kaderapothekers vervullen een leidende rol in de regionale eerstelijnszorg vanuit een inhoudelijk aandachtsgebied. Openbaar apothekers die zich vanuit een specifiek aandachtsgebied willen profileren, kunnen zich nu inschrijven.

Tijdens de opleiding verdiepen openbaar apothekers hun kennis, zetten ze een multidisciplinair project op in de regio en leren ze zich als leider te positioneren. Er zijn vijf aandachtsgebieden binnen de opleiding: diabetes, longziekten, cardiovasculaire aandoeningen, psychiatrie en kwetsbare ouderen (inclusief palliatieve zorg).

Kaderapotheker Gerda Compagne (foto): ‘Als openbaar apotheker merkte ik dat ik na vele jaren werken in hetzelfde patroon begon te raken. Ik zocht een nieuwe uitdaging en een verdieping op mijn werk. Daarom ben ik de opleiding tot kaderapotheker gaan volgen.’  

Meer informatie: www.knmp.nl/kaderapotheker. Lees ook het recente PW-artikel