Kennis delen voor optimale ouderenzorg

22-12-2022

Openbaar apotheker Michèle Hermans-De Craan startte in 2021 in de eerste lichting van de tweejarige opleiding tot kaderapotheker. De kaderapotheker is een openbaar apotheker met bijzondere bekwaamheden op een specifiek expertisegebied.

Met meer dan 35 jaar ervaring als apotheker waarvan 22 jaar als apotheker/ondernemer gevestigd in Nieuw-Lekkerland, is Michèle bovenal zeer betrokken bij haar patiënten en enorm toegewijd aan haar vak. Met de toevoeging van de opleiding tot kaderapotheker Ouderenzorg aan haar cv wil ze vooral haar kennis delen. Met alle zorgprofessionals rondom de patiënt zoals (huis)artsen, POH's, verpleegkundigen en natuurlijk met haar collega-apothekers in de regio's Dordrecht en Gorinchem e.o. 

De kaderapotheker: de spil in de regio

De kaderapotheker vormt de farmaceutische spil in multidisciplinaire eerstelijns-samenwerking in de regio. Zowel inhoudelijk als op strategisch gebied. Michèle heeft onlangs bij huisartsencoöperatie Drechtdokters een presentatie gegeven: 'Als kaderapotheker is het prettig om jouw kennis te delen met andere zorgprofessionals. Dat kan door het geven van scholing aan specifieke doelgroepen, in dit geval aan een belangstellend publiek van POH's-ouderenzorg en huisartsen. Ik heb ze tips en tricks gegeven over polyfarmacie bij ouderen: Waar let je op bij een (thuis)bezoek aan de patiënt, wat voor informatie haal je daaruit en wat doe je er vervolgens mee. Als apotheker let je weer op andere dingen en om die kennis en ervaring met elkaar te delen is leuk en blijkens de reacties, heel nuttig om te doen. Zo kunnen we samen de beste farmaceutische zorg leveren voor ouderen die meerdere verschillende medicijnen gebruiken.'